28 Aralık 2014 Pazar

Kat Kat Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su (ılık)
Peynir
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu

Yapılışı
Maya, şeker, yağ, süt ve tuz karıştırılır.
Üzerine un katılarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamur 9 parçaya ayrılır.
Her bir parça tabak büyüklüğünde açılır.
Hamurlar 3 er tanesi üst üste konur aralarına yağ sürülür ve açılır.
Açılan 3 hamurun içine peynir konularak rulo şeklinde katlanır.
Üçgen şekilde kesilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve süslenir.
Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder