25 Aralık 2014 Perşembe

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Un (sekiz su bardağı kadar)

Üzerine
Yumurta sarısı
Susam, çörek otu vb.

Yapılışı
Derin bir kap içerisine maya, şeker ve ılık su konur erimesi beklenir.
Maya kabardıktan sonra yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenir.
Üzerine un ilave edilerek kulak memesi kıvamına getirilir.
Hamur kabarması için kabın üzeri kapatılır ve üzeri bir örtü ile örtülür.
Hamur yarım saat ile bir saat arası dinlendirilir.
Fırın tepsisine kağıt serilir.
Hamurdan küçük parçalar koparılıp şekil verilir.
Son olarak üzerine yumurta sürülüp süslenir.
180 derecelik fırında pişirilir.
Af,yet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder