12 Eylül 2013 Perşembe

Katmerli Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 paket kuru maya
1 tavuk yumurtası
3 çay fincanı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (ılık)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ

Arasına
100 gram margarin

İç Malzemesi
Rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri İçin
1 yumurtanın sarısı
Susam yada çörek otu

Hazırlanışı
Yoğurma kabının içine un konur ve ortası açılır.
İçine yumurtanın akı, maya, sıvı yağ, yoğurt ve su eklenilerek hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur iki parçaya ayrılır.
Hamur merdane ile açılır.
Margarin eritilir ve hamurların üzerine sürülür.
Daha sonra hamurlar üst üste konularak rulo şekli verilir.
3 cm eninde kesilir.
Kesilen hamurlar el ile açılıp içlerine peynir konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Fırında 200 C de pişirilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder