31 Ağustos 2013 Cumartesi

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Meliha Hanım'a enfes bayatlamayan poğaçaları için teşekkür ederiz. Tekrar yapıp getirirse çok seviniriz. 
Malzemeler                              Not: İki Tepsilik
1 adet soda
1 adet yaş maya
1.5 kaşık şeker
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Un (aldığı kadar)

Üzeri
2 yumurta sarısı

İçi
Peynir, zeytin

Yapılışı
Derin bir kap içerisinde ılık süt ile birlikte maya ezilir.
Üzerine yağ, tuz, soda ve şeker ilave edilir.
Un elenerek üzerine ilave edilir.
Hazırlanan hamur kulak memesi kıvamına göre hada yumuşak olmalıdır.
Hamur kabarması için üzeri örtülür ve bir  süre beklenir.
İstenilen şekiller de pastalar yapılır ve içlerine iç malzemesi konur.
Hazırlanan pastaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
240C de kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder