30 Ağustos 2013 Cuma

Kaşarlı Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 adet margarin
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
5 bardak un
200 gr kaşar peynir

Üzeri
3 tane yumurtanın sarısı

Yapılışı
Derin bir kap içerisinde malzemeler karıştırılır.
Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
1-2 saat hamur dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır.
Avuç içi kadar açılır.
Kaşarlar küp küp kesilir.
Hamurun ortasına kaşar peyniri konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder