25 Ağustos 2013 Pazar

Patatesli Poğaça Tarifi

Malzemeler
2 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
1 bardak süt
4,5 bardak un
250 gram margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin
4 tane haşlanmış patates
2 kaşık kıyılmış maydanoz
Beyaz Peynir
Karabiber, Kırmızı biber
Üzeri İçin
haşhaş tohumu
1 tane yumurta sarısı

Yapılış Aşaması
Öncelikle kabartma tozu ile unu bir kabın içerisine eleyin.
Ardından una margarini yedirin.
Toz şeker, yumurta, tuz, süt ve sıvı yağı ekleyip yoğurun.
Elde edilen hamurun üstüne bez örtüp dinlendirin.
Bu sırada iç harcı için haşlanmış patatesi ezip kıyılmış maydanoz, ezilmiş peynir ve baharatları ilave ederek karıştırın.
Dinlenen hamurdan isteğe göre büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.
Avuç içi ile bastırıp açın ve açılan hamurun orta kısmına iç harçtan pay edin.
Mekik biçiminde şekillendirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirin.
Pembeleşene dek 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder