24 Ağustos 2013 Cumartesi

MAYALI POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELERİ:
-2 büyük bardak süt
-1 küçük bardak sıvı yağ
-2 tane yumurta
-1,5 büyük kaşık toz şeker
-1 orta kaşık tuz
-Un
-1 büyük kaşık kuru maya
-Susam

İÇ MALZEMELERİ:
-Peynir
-Maydanoz

YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabında 1 tam yumurta, diğer yumurtanında sarını ayrı bir tabağa alarak beyazını aktarın. Ilık sütü, sıvı yağını, şekeri ve tuzu iyice çırpalım. Unu ve mayayı karıştırarak yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamını alacak kadar yoğuralım. Hazırlanan hamuru mayalanmayı için kenara alalım. İç malzemesi için ince ince kıyılmış maydanozu ezilmiş peynirin içine ekleyelim. Fırını 180 C ayarlayalım. Mayalanan hamurdan göz kararı koparıp içine hazırlanan malzemeyi yerleştirelim. Yağlanan fırın tepsisine hazırlanan poğaçayı dizelim. Üstüne ayrılan yumurta sarısını sürelim ve susamla süsleyelim. Pişene kadar fırına yerleştirelim. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder