26 Ağustos 2013 Pazartesi

Papatya Poğaça Tarifi

Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1 tavuk yumurtası
- 125 gram margarin
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 2-2.5 bardak un
- 1/2 yaş maya
- Beyaz peynir

Yapılışı
Ilık süt ile maya eritilir.
Derin bir kap içerisinde bütün malzemeler katılarak hamur yoğrulur.
15-20 dakika mayalanması beklenir.
Hamuru parçalara ayrılır ve içine peynir koyarak yuvarlanır.

Hamuruna biraz bastırıldıktan sonra üzeri kesilir ama orta kısımda yuvarla kalacak şekilde kesilmelidir.
Hamurun tamamı yapıldıktan sonra tepside 5-10 dk bekletilir.
Yumurta sarısı sürülür.
180C de pişirilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder